Dil kursunuz için hangi ülkeye gideceğinizi seçerken, birkaç faktörü göz önünde bulundurmalısınız:

1. Tercih ettiğiniz hayat tarzı

Yurtdışında bir dil kursuna katılmak, genellikle kültürü, insanları, yerel gelenekleri, sporu ve daha fazlasını öğrenmek için yeterli boş zaman bırakır. Bir dili incelemek için doğru yeri seçerken, kişisel tercihlerinizi düşünmelisiniz. Şehirleri mi sever misin? Boş alanları mı? Karlı dağları mı? Beyaz kumsalları mı?

Tatil planlamanıza benzer şekilde, önce sınıflarınız dışında ne yapmak isterseniz düşünün ve planlamınızı ona göre yapın. Sıcak havayı sevmediğini biliyorsan, Miami'de okumak büyük ihtimalle iyi bir fikir değildir. Meşgul sokaklardan veya kalabalardan hoşlanmıyorsanız, bir şehir yerine küçük bir kasabada eğitim görmek isteyebilirsiniz. Dünyanın farklı şehirleri hakkında bilgi almak için Language International'ın okul profili sayfalarında listelenen aktiviteleri ziyaret edin.

2. Dil öğrenme hedefleriniz

Farklı ülkeler aynı dili konuşsalar da telaffuzların ve bazı ifadelerin çok farklı olabileceğini göreceksiniz. Örneğin, Amerikan İngilizcesi, İngiliz İngilizcesi, Avustralya İngilizcesi ve Yeni Zelanda İngilizcesi, telaffuz ve ifade kullanımında pek çok farklılığa sahiptir. Almak istediğiniz dil kursu, gelecekteki işiniz veya bir üniversiteye giriş için bir hazırlık amaçlı olduğu takdirde, genellikle aynı ülkede dil öğrenim kursunuzu tamamlamak iyi bir fikirdir. Bu şekilde orada konuşulan belirli lehçelere alışabilirsiniz.

3. Quality of language instruction

Konuma ve fiyata bağlı olarak, okulların kalitesi değişir. Uzak bölgelerdeki bazı okullar öğrencilere kapsamlı hizmetler sunmazken, meşgul bölgelerdeki diğer öğrencilerin çok fazla öğrencisi olabilir. Belli bir konum hakkında daha fazla bilgi edinmenin en iyi yolu, diğer öğrencilerin ilgilendiğiniz okullarla ilgili söylediklerini görmek için web sitemizdeki yorumları okumaktır.

4. Hava durumu

Hava, incelenecek bir yer seçerken göz önüne alınması gereken önemli bir unsurdur. Öğrenciler, çalışmayı planladıkları bölgedeki genel havalar hakkında az da olsa bilgi sahibi olmalılar, ancak çalışacakları yılın ikliminde daha belirgin bilgilere dikkat etmelidirler. Örneğin Language International'ın bulunduğu Boston, mevsimlere göre farklılık gösterir: Ağustos'ta (sıcak ve güneşli!) ve Ocak ayında (karlı ve soğuk!). Genel havayı bilseniz bile, eşyalarınızı hazırlamadan önce önce biraz araştırma yaptığınızdan emin olun: yer ve yıl büyük bir fark yaratabilir!

Genel olarak konuşursak, ABD'de, ne kadar çok güneye giderseniz hava o kadar sıcak olur, (örneğin, Miami'de), ne kadar çok batıya giderseniz o kadar kuru (Las Vegas and Los Angeles), ve ne kadar kuzeye giderseniz, mevsimler arasındaki fark o kadar çok açılacaktır (New York and Boston). Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yazlar (Mayıs'tan Eylül'e kadar) genelde güzel sıcaklıkla geçer.İngiltere'de, en az misafirperver aylar Kasım - Şubat aylarıdır - soğuktur ve günler kısadır. Nisan'dan Eylül'e kadar olan aylar kuşkusuz en iyi aylardır - hava güzel olduğu için birçok turistik yer açıktır ve çoğu insan ziyaret etmeye gelir. Temmuz ve Ağustos İngiltere'de en yoğun aylardır, bu kalabalık için hazır olun!

Avustralya'da, yaz (Aralık-Şubat) rahatsız edici derecede sıcaksa da harika plaj havası vardır, kış ise (haziran'dan aya kadar), Yeni Güney Galler'de, Victoria'da ve bazen Tasmania'da kayak yapmaya izin verir. İlkbahar ve sonbaharda hava ılıktır

FBulunduğunuz konumdaki hava şartlarından neler bekleyebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi için, Hava Durumu Kanalına göz atınız.

5. Bütçeniz

Son olarak, çeşitli ülkelerde yaşamanın maliyeti büyük ölçüde farklı olduğu için bütçenize olan gereksinimlerinize dikkat edin. Bütçenizin ne kadar olacağı hakkında daha fazla bilgi edinin

Fiyatlar konusunda endişe duyan öğrenciler, okulun evinizden ne kadar uzakta olduğunu düşünmelidir. Örneğin, Avrupa'dan geliyorsanız ve bir uçuş için fazla para harcamak istemiyorsanız, Londra'da bir İngiliz okulu veya ABD'nin Doğu Sahili'ndeki (Boston veya New York) bir okul seçebilirsiniz. Batı Sahilinde (Los Angeles veya Las Vegas) maliyet daha fazla olacaktır.

Related articles


Browse all advice articles