Bu makale, çalışmalarına başlamak için İngiltere'ye başarılı bir şekilde girmek için 4.Seviye kurs Genel Öğrenci Vizesine (GSV) için başvurmaları gereken tüm aday öğrencilerin adımlarını özetlemektedir. Birleşik Krallık'ta 6 aydan fazla süreyle eğitim gören öğrenciler, 4. Seviye Genel Öğrenci Vizesine başvurmalıdır. İngiltere'de 6 aydan az bir süredir eğitim görüyorsanız, Öğrenci Vizesi adı verilen farklı bir vize sınıfına başvurmanız gerekir.Puanlama sisteminin 4. Seviyede iki öğrenci kategorisi vardır:
  • Genel Öğrenci: 6 yaşından büyük eğitim almak isteyen 16 yaş ve üstü yetişkinler için
  • Çocuk Öğrenci: 6 aydan uzun süre eğitim almak isteyen 4 ila 15 yaş arası çocuklar için


Öğrenci Ziyaretçi Vizeniz varsa, öğrenci ziyaretçisi olarak İngiltere'deyken genel öğrenci vizesi alıp geçiş yapamazsınız. Genel Öğrenci Vizesine başvurmak isterseniz, yaşadığınız ülkeden başvurmalısınız.

İngiltere'de eğitim almak için bir vizeye ihtiyacınız olup olmadığından emin değil misiniz?

ngiltere'ye girmek için vize almanız gereken ülkelerin listesini inceleyin

Lütfen bu bilgilerin sadece bir rehber olduğunu unutmayın. Vize kuralları ve düzenlemeleri genelde değişime tabii tutulduğundan Language International, herhangi bir hata ya da yanlışlıktan dolayı sorumlu tutulamaz. Güncellenmiş bilgiler için size İngiltere Sınır Kurumu web sitesine ya da yerel vize başvuru yazılarına bakmanızı tavsiye ederiz.

Adım 1: Öğrenci Language International Ağı'na başvurur

Çevrimiçi kayıt olduktan sonra, aşağıdaki başvuru materyalleri öğrenci danışmanınıza e-posta ile gönderilmeli veya +1 (617) 849-5554 numaralı telefondan Language International'a fakslanmalıdır.
  • Pasaportunuzun kopyası: Pasaportunuzun, kursun bitiş tarihinden itibaren 6 ay sonra geçerli olması gerektiğini lütfen unutmayın.
  • Ödeme belgesi: Banka havalesi ile ödeme yapıyorsanız lütfen bize banka havale makbuzunun bir kopyasını gönderin. Kredi kartıyla ödeme yapıyorsanız, bir sonraki adıma geçmeden önce bir kredi kartı yetkilendirmesini beklememiz gerekir.
  • Mevcut İngilizce seviyesinin kanıtı (sadece 6 aydan fazla okuyan ve 4. Seviye kurs öğrenci vizesi için başvuran öğrenciler için): Minimum seviye, Ortak Avrupa Dil Özetleri Çerçevesi (CEFR) içinde B2 Düzeyinde ayarlanır. Ne kanıt göstermem gerekiyor?
  • Adım 2: Öğrenci, Çalışmalara Kabul Of Teyidi (CAS) referans numarasını alır

    Yukarıdaki tüm öğeler Language International'a gönderildiğinde ve öğrencinin CAS kaydı için uygun olduğu onaylandıktan sonra, dil okulu size bir CAS atayacaktır. Bu, lisanslı bir 4. Seviye sponsoruyla bir eğitim kursuna koşulsuz bir yer teklifi verdiğinizi teyit eder. Language International ağı'ndaki tüm okullar lisanslı 4. Seviye sponsorlarıdır.Geçerli bir CAS'a sahipseniz, Birleşik Krallık puan değerlendirme sisteminde 30 puan kazanırsınız. Öğrenciler Göçmenlik Kurallarının tüm şartlarını yerine getirmeli ve toplamda 40 puan almalısınız. Bir öğrenci, kursun başlamasından üç aydan daha uzun süre öncesinde bu vize başvurusunu yapamaz.

    Adım 3: Öğrenci, para gereksinimini ispatlamak için belgeleri toplar

    CAS'ınızı atarken, 4. Seviye Sponsorunuz, daha önce ödemiş olduğunuz paranın ayrıntılarını içerebilir. CAS'ınız 4. Seviye sponsorunuza ödenen para ayrıntılarını içeriyorsa, bu parayı ödediğinizi göstermek için başka belge de vermeniz gerekmez. CAS'ın bu bilgileri içerip kapsamadığını bilmiyorsanız, Language International'daki öğrenci danışmanınıza danışmalısınız.Kurs ve konaklama ücretlerinizi karşılamak için herhangi bir ücret ödediyseniz, ancak CAS'ınız bunun ödenmediğini belirtmiyorsa veya bir CAS için uygun değilseniz, başvurunuza ödeme belgesi eklemeniz gerekir. Language International tarafından verilen ve tüm ücretlerinizi ödediğinizi teyit eden orijinal bir makbuz belgesi göndermeniz gerekir; veya ödediğiniz miktarı belirtmeniz.Kurs ücretlerinizi ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi göstermek için İngiltere puan değerlendirme sisteminde 10 puan kazanırsınız. Öğrenciler Göçmenlik Kurallarının tüm şartlarını yerine getirmeli ve toplamda 40 puan almalısınız.

    Devlet destekli bir öğrenci misiniz?

    Hükümetinizin sponsorluğunda kanıtların gösterilmesi

    Adım 4: Öğrenci başvuru formunu tamamlar

    4. Seviye Öğrenci Vizeleri için:

    Gerekli başvuru formlarını indirin
    Vize ücretleri hakkında bilgi edinin

    Adım 5: Öğrenci, Birleşik Krallık Büyükelçiliği / Konsolosluğunda vize başvurusunda bulunur

    Öğrenci CAS'ı aldığında, 4. Seviye Öğrenci Vizesi almak için İngiltere Büyükelçiliği / Konsolosluğunu ziyaret etmeniz gerekecektir. Size en yakın vize veren konsolosluğu bulun

    Başvuru formlarınızı, vize ücretinizi ve destekleyici kanıtlarınızı İngiltere Büyükelçiliği / Konsolosluğuna götürün veya gönderin. Ayrıca, yabancı uyruklular için kimlik belgesi almak için genellikle İngiltere Büyükelçiliği / Konsolosluğunda yapılan biyometrik bilgilerinizi (parmak izleri ve fotoğraf) kaydetmeniz gerekir. Kimlik belgesi, İngiltere'de kalma izninizin kanıtıdır ve Birleşik Krallık'tayken karşılaşmanız gereken şartları gösterir. Kart, kimliğinizi doğrulamanızı ve burada okuduğunuz veya çalıştığınız haklarını ve kamu hizmetlerine erişmenizi sağlar.Biyometri ve İngiltere kimlik kartları hakkında daha fazla bilgi edinin

    Vize verilmesi için gerekli olan uygun dokümantasyon ve prosedürlerle ilgili daha ayrıntılı bilgi için, düzenlemeler ülkeye göre değiştiği için lütfen Büyükelçilik / Konsolosluk ile doğrudan iletişime geçin. Language International tarafından bir CAS yayınlandığında dahi, vizenin verilmesinin garanti edilmediğini lütfen unutmayın. Vizenin verilmesine ilişkin onay, yalnızca Birleşik Krallık Büyükelçiliği / Konsolosluğundaki hükümet tarafından verilir.

    Adım 6: Öğrenci İngiltere'de eğitime başlar

    Öğrenci, kurstan önce veya başında CAS yayınlayan merkeze rapor etmeli ve kimlik belgesini sunmalıdır. Başlama tarihinde bildirimde bulunulamaması, öğrencinin CAS kaydının feshi sonucunda öğrencinin yasal statüsünden çıkarılmasına neden olabilir.

    Ek İngiltere vize bilgileri

    Aşağıda, İngiltere'de okumak üzere vize edinme hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz. 4. Seviye, İngiltere'de 6 aydan fazla bir süre için eğitim almak istiyorsanız, başvurmanız gereken vize sınıfıdır. Bu belgenin yanıt vermediği yönünde sorularınız varsa, lütfen İngiltere Sınır Kurumu web sitesini ziyaret edin.

    Birleşik Krallık'ta bir dil okulunda okumak için İngiltere vizesi almakla sorumlu muyum?

    Evet. Language International, başvuru süreciniz hakkında danışmanlık yapmaktan ve bunları desteklemekten memnuniyet duysa da, başvuruyu yapmanız ve gerekli tüm belgeleri kendiniz sağlamanız gerekir.

    Bölüm 1: Eğitim Kabul Onayı Doğrulama (CAS)

    Eğitim Kabul Onayı (CAS) nedir?

    Çalışmalara Kabul Teyidi (CAS), Birleşik Krallık 4. Seviye Genel Öğrenci Vizesi (GSV) elde etmek için gerekli olan sanal bir belgedir. 22 Şubat 2010'dan beri, vize mektupları artık geçerli değil. Birleşik Krallık elektronik bir sistem kullanmaya başladı. Bu elektronik sistem Eğitim Kabul Onayı'nı kullanacaktır. CAS gerçek bir sertifika veya kağıt belge değildir, ancak bir veritabanı kaydına benzer sanal bir belgedir. Eğitim Kabul Onayı Edildiğinin her teyidi benzersiz bir referans numarası taşır ve verildiği çalışma dersi ve öğrencinin kişisel bilgileri ile ilgili bilgileri içerir.

    CAS alabilmek için neye ihtiyacım var?

    CAS almak için pasaportunuzun bir kopyasını, eksiksiz bir online kayıt veya kağıt başvuru formunu, programınızı tam olarak ödemenizi ve İngilizce seviyenizin kanıtını almamız gerekir. Bir CAS alabilmeniz için 10£ ücret ödemeniz gerekmektedir.

    İngilizce seviyemi kanıtlamak için ne tür belge gösterebilirim?

    Minimum seviye, Diller İçin Ortak Avrupa Referans Çerçevesi (CEFR) içinde Seviye B2'de belirlenmiştir. TOEFL, IELTS veya Cambridge Sınavı gibi tanınmış bir sınav sonucunu üreten öğrencilerin ek bilgi göndermeleri gerekmez.Seviyelerini ispatlayamayan öğrencilerin tanınmış bir sınava girmeleri önerilir. Birleşik Krallık Sınır Kurumu tarafından tanınan sınavların listesini görüntüle

    Son başvuru tarihi nedir?

    Birleşik Krallık'taki tüm İngilizce okullarında kayıt kabulları vardır, bu da belirli bir süre olmadığı anlamına gelir. Bununla birlikte, Language International ve okulun başvurunuzu işleme koyması ve CAS'ınızı vermesi için en az 2 hafta izin vermelisiniz. Başlangıçta eksik bir başvuru gönderirseniz süreç daha uzun sürebilir. CAS'ınızı aldıktan sonra, vizenizi almak için 2 ay izin vermelisiniz.

    Neden bir CAS önemlidir?

    CAS, "Eğitim Kabul Onayı" olarak da adlandırılır ve lisanslı 4.Seviye sponsor olan bir dil okuluyla birlikte bir kurs yerinde resmi ve koşulsuz bir teklif sunduğunuzu teyit eder. Dil Uluslararası ağı'ndaki tüm okullar lisanslı 4. Seviye sponsorlarıdır. Geçerli bir CAS'a sahipseniz, Birleşik Krallık puan değerlendirme sisteminde 30 puan kazanırsınız. Öğrenciler Göçmenlik Kurallarının tüm şartlarını yerine getirmeli ve toplamda 40 puan almalıdır.

    CAS'ım ne kadar süre geçerli olacak?

    CAS'ınız, verildikten sonraki 6 ay içinde bir izin başvurusu için kullanılmazsa, süresi dolacaktır. Bir öğrenci süresi dolmuş bir CAS kullanarak bir başvuru yaparsa, başvuru reddedilecektir. Öğrenci, okuldan yeni bir CAS alması gerekir.

    Bölüm 2: Vize Almak

    4. Seviye kurs öğrenci vizesi nedir?

    4. Seviye kurs öğrenci vizesi, yabancı bir vatandaşın geçici bir süre için tam zamanlı çalışmak üzere İngiltere'ye gelmesine izin veren bir göçmenlik belgesidir.

    Language International vizeleri çıkarıyor mu?

    Hayır. Tüm vizeler Birleşik Krallık Sınır Kurumu tarafından yurt dışındaki Birleşik Krallık Büyükelçiliği / Konsolosluğunda verilir.

    Vizeyi nasıl alabilirim?

    Önce Language International'a başvurmalısınız. Kabul için uygunsa, International, CAS'ın verilmesini kolaylaştıracaktır. CAS'yı aldıktan sonra, vizeniz için ülkenizdeki Birleşik Krallık Büyükelçiliği / Konsolosluğunu ziyaret etmeniz gerekecektir.

    Hangi Elçiliği ziyaret etmeliyim?

    Genel olarak, vatandaşlık yaptığınız ülkedeki İngiliz Büyükelçiliği / Konsolosluğunu (yani pasaportunuzu veren ülke) ziyaret etmeniz bekleniyor. Ülkenizin İngiltere Büyükelçiliği / Konsolosluğu yoksa veya şu anda pasaportunuzu veren ülkeden farklı bir ülkede bulunuyorsanız, vize başvurunuzu kabul edip etmediklerini görmek için en yakın Birleşik Krallık Büyükelçiliği ile iletişime geçmelisiniz. Size en yakın vizeyi veren konsolosluğu öğrenin

    Vize almak için hangi belgeleri sunmam gerekiyor?


    Başvuru formunu indirin ve 4. Seviye Öğrenci Vizesi için gerekli belgelere bakın

    Vize almak ne kadar sürer?

    Ortalama bekleme süresi ülkeden ülkeye değişir. CAS'nızı aldıktan sonra, vizenizi en az 2 ayda almanız gerekmektedir.

    Vizem ne kadar süre geçerli kalacak?

    Language International vizenizi vermez ve bu nedenle ne kadar süre geçerli olacağını onaylayamazsınız. Bunun yerine, bu bilgileri yerel İngiltere Büyükelçiliğiniz / Konsolosluğunuzla onaylamanız gerekir.

    Language International, hükümetin vize başvurusunu tamamlamamda bana yardımcı olabilir mi?

    Hayır. Öğrenciler, hükümet belgelerinin tamamlanmasından yalnızca tek sorumludurlar.

    Vize başvurumun onaylanmama ihtimali nedir?

    Language International, vize vermez ve bu nedenle onaylanma olasılığını onaylayamaz. Bununla birlikte, vizenin verilmesinin garanti edilmediğini unutmamalısınız.

    Vizemi reddedilirse ne olur? Vizenizi almadıysanız, Büyükelçiliği terk etmeden önce Konsolosluk görevlisine inkar nedenini sormalısınız. Reddi yazıyla da talep etme hakkına sahipsiniz. Reddetme sebebiniz CAS'ınızdaki bir hatadan kaynaklanırsa, okul CAS'nızı revize edebilir ve ikinci bir görüşme sırasında vizenizi almanıza yardımcı olacak bir destek mektubu yazabilir. Hiçbir sebep veya farklı bir sebep belirtilmemişse, Language International veya okul muhtemelen size daha fazla yardımcı olamaz. Çoğu durumda, hükümetin kararı nihaidir ve az da olsa Language International ve okul da kararlarını değiştirebilir.

    Vizem reddedilirse geri ödeme alacakmı? Kurye ücreti, başvuru ücreti, banka ücreti, sağlık sigortası ücreti için herhangi bir döviz kuru farkı eksik olarak geri ödeme alırsınız. Büyükelçilikten vize reddinin mektubunu sağlamalısınız. Daha fazla bilgi için lütfen ​​geri ödeme politikamızı inceleyin.

    Diğer şartlar: Para kanıtı

    Language International Kurumu, başvuruyu desteklemek için maddi durumlarımın ayrıntılarını istiyor mu?

    Evet. Çoğu okul, sizin ve / veya sponsorunuzun eğitim ve çalışma masraflarınızı karşılamak için yeterli kaynağa sahip olduğunu gösteren bir banka dekontu / mektubu ister. Buna ek olarak, tüm fonların para çekme cezası olmaksızın hazır olduğunu göstermelidir. Bu nedenle, cari ve / veya tasarruf hesaplarından yapılan açıklamalar en iyisidir. Gelir tabloları, emlak işlemleri ve benzeri diğer yatırım türleri genelde kabul edilemez.

    Bir hesapta yeterli para yoksa birden fazla banka ekstresi gönderebilir miyim?

    Evet. Gerekirse, fonları birden fazla hesap ve / veya birden çok sponsor aracılığıyla gösterebilirsiniz.

    Ödediğim bir banka bildirimi göstermek zorunda mıyım?

    Okula bağlı olarak, Language International Programına ödenen tutar CAS'ınızda belirtilen çalışma ücretine eşitse veya daha yüksekse, bir banka dekontu / mektubu göndermeniz istenmeyebilir. Ödenecek tutar çalışmanın maliyetinden az ise, bir banka dekontu göndermeniz gerekecektir.

    Banka bildirimde ne kadar para göstermem gerekiyor?

    Eğitim masrafları (kurs, ücretler ve konaklama) artı Londra merkezindeki diğer harcamaları karşılamak üzere ayda en az 800 sterlin veya Londra'nın merkezi dışında ayda 600 sterlindir. Unutmayın, tüm öğrencilerimizin başlangıç ​​tarihinden önce ödeme yapmaları gerekmektedir.

    Devlet destekli bir öğrenci olduğuma dair kanıtları nasıl gösterebilirim?

    Hükümetiniz herhangi bir resmi finansal sponsorluk veriyorsa, CAS bu sponsorluğun ayrıntılarını içerebilir. Bu resmi mali sponsorluğun belgesi olarak belge sağlamanıza gerek yoktur.CAS'ınız bu bilgileri içermiyorsa, resmi mali sponsorunuzdan bir onay mektubu göndermelisiniz. Mektup kuruluşun resmi mektup kağıdına veya kırtasiye belgesinde olmalı ve kuruluşun resmi pulunu taşımalıdır. Göstermeniz gereken şeyler:
    • adınız
    • resmi finansal sponsorunuzun adı ve iletişim bilgileri;
    • mektubun tarihi;
    • sponsorluğun süresi; ve
    • Resmi mali sponsorunuzun size sağladığı para miktarı veya kurs ücretlerinizi ve yaşam masraflarınızı karşılayacağına dair bir bildirim.

    Bölüm 3: ABD'ye Giriş

    Başlangıç tarihimden sonra İngiltere'ye girebilir miyim?

    Başlangıç tarihinizden sonra İngiltere'ye giderseniz, başlangıç tarihinize kadar vizenizin sponsorluğunu yapan okula raporlama gereksinimini karşılamadığınız için muhtemelen sınırda sorunlarla karşı karşıya kalırsınız. Sınırda yaşanan sorunları önlemek için, Language International'a başvurmanız ve bu tarihten önce giremiyorsanız, başlangıç tarihinizi ertelememizi rica etmelisiniz.

    Eğitimime ne zaman başlamalıyım?

    Okulunuza varmanız ve CAS'ınızda belirtilen başlangıç tarihinden önce veya baştan başlamanız gereken bir durumdur. Bu şartı yerine getirmiyorsanız, CAS'ınız feshedilebilir, yasal statüsünden çıkar ve derhal İngiltere'den ayrılmanız gerekir. Eğer İngiltere dışındaysanız ve başlangıç tarihinizden önce Birleşik Krallık'a gidemiyorsanız hemen Language International ile iletişime geçin.

    Vize şartlarıyla ilgili sorular

    Kursum ne kadar çabuk başlayabilir?

    Vizeye başvuruyorsanız, vizenizin hazır olduğunu ve konaklama yerinizin ayarlanabildiğinden emin olmak için İngiltere'deki kursunuzun istediğiniz başlangıç ​​tarihinden 2 ay önce izin vermeniz gerekir.

    Başvuru üzerine başlangıç ​​tarihi yazmadım, çünkü öğrenci vizesi için onaylandıktan sonra başlamak istiyorum. Bu kabul edilebilir mi?

    Bir başvuruyu işleme koymak ve Eğitim Kabul Onayı (CAS) yayınlamak için başlangıç ​​tarihine ihtiyacımız var. Vizenizin işlenmesi ve konaklamanın güvence altına alınması için kendinize zaman tanıyın.

    Okuldaki eğitim koşulları nelerdir?

    Seviye 4 öğrencisi olarak CAS'nızı düzenleyen okulda haftada en az 15 saat ders almanız gerekecek. Sınıfınızın ilk gününde okulun devam koşulları hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

    Okulun tam zamanlı eğitim koşullarını yerine getirmezsem ne olur?

    Okulun tam zamanlı eğitim koşullarını yerine getirmiyorsanız, aşağıdaki sonuçlarla yasal statüsünden düşme riskiyle karşı karşıya kalırsınız:
    • CAS sonlandırılır,
    • Artık okulda okuyabilir,
    • Geri ödeme için uygun olmayacaksınız,
    • CAS'ınızın feshinden hemen sonra Birleşik Krallık'tan ayrılmanız gerekecek.

    Çalışmalarım sırasında Language International'da çalışabilir miyim?

    Seviye 4 Genel Öğrenci Vizesi (GSV) sahibi olarak, haftada en fazla 10 saat çalışmanıza izin verilir. Fakat, öğrenci ziyaretçisi olarak, İngiltere'de eğitim görürken çalışma iznine sahip değilsiniz. Öğrenci vizeniz varsa, öğrenci ziyaretçisi olarak Birleşik Krallık'tayken Genel Öğrenci Vizesine geçiş yapamazsınız. Genel Öğrenci Vizesine başvurmak isterseniz, yaşadığınız ülkeden başvurmalısınız.

Related articles


Browse all advice articles