Yurtdışında dil kursu planlarken genel maliyetlerinizi önemli ölçüde etkileyebilecek şu faktörleri düşünmelisiniz:

1. Yaşam maliyeti

Yaşam masrafları ülkeden ülkeye değişebilir. Bazen düşük bir yaşam maliyetine sahip bir ülkede bir dil kursu seçerek önemli miktarda tasarruf edebilirsiniz. Örneğin Ekvador'da yaşamanın maliyeti Arjantin'den çok daha ucuzdur. Yaşam maliyeti, Londra'ya karşı Wales'da eğitim görmek gibi büyük şehirler ve küçük şehirler arasında da değişebilir.

Yaşam masrafı kişiden kişiye farklılık gösterebilir, bu nedenle bütçenizi planlarken yaşam tarzınızı düşünmelisiniz. Lokantalarda yemek yiyip filmlere gidip hafta sonu gezileri yapmak isterseniz, yaşam masrafınız eve daha sık oturan ve kendi yemeklerini pişiren birinden daha yüksek olacaktır.

Eğer daha uzun bir kurs almayı planlıyorsanız, bu masraflara çok dikkat etmelisiniz. Arama motorumuz, farklı ülkelerdeki kursların ve konutların maliyetlerini kolayca karşılaştırmanızı sağlar.

2. Sınıf boyutu

Bir dil kursunun fiyatını belirleyen başlıca faktörlerden biri sınıf başına öğrenci sayısıdır. Daha büyük bir sınıf büyüklüğüne sahip bir kurs seçerek, kursun maliyetini önemli ölçüde düşürebilirsiniz. Bununla birlikte, daha büyük sınıflarda, öğretmen-öğrenci ilişki oranı çok daha düşüktür ve dil öğrenme deneyiminizi azaltabilir. Arama motorumuz, farklı okullardaki sınıf boyutlarını kolayca karşılaştırmanızı sağlar.

3. Dahil hizmetler

Kurs fiyatına hangi hizmetlerin dahil edildiğine dikkat edin. Çoğu okul ücretlerinde konut masrafları içermez, ancak birkaç okul vardır. Ders fiyatını, konut maliyetini ve kayıt ücretlerini de içeren tüm fiyatı karşılaştırdığınızdan emin olun.

Sağlık sigortası, havalimanı transferi, eğitim materyali ve aktiviteler için ilave maliyetler de maliyeti biraz yükseltebilir. Temmuz ve Ağustos aylarının yoğun yaz aylarında çoğu okul, hem kurslar hem de konutlar için ekstra ücret talep etmektedir; bu ek ücretler bazen maliyetinizi% 15 oranında arttırabilir.

Related articles


Browse all advice articles