Doğru dil okulunu seçmek, bir sonraki dil öğrenim seyahatinizi planlamanıza yardımcı olacak ilk ve en önemli adımdır. Language International, eğitimin nerede kolay olacağına karar verir: dünyanın her yerinden yalnızca onaylı olan en iyi dil okullarıyla çalışırız. Çalıştığımız her okul, ülkenin ulusal eğitim bakanlığı tarafından veya bir onay belgesi tarafından ya da bağımsız bir okul birliğiyle üyelik garantisi altındadır. Language International'ı seçerek, doğru programı bulma konusunda endişelenmek için daha az zaman harcayabilir ve bir sonraki maceranızı planlamak için daha fazla zaman harcayabilirsiniz.

188/5000Aşağıda dünyanın saygın ve en çok tanınan dil derneklerinden bazılarını bulacaksınız ve Language International'ın okullarının çoğu bu dernekler tarafından onaylanmıştır:
  • Birleşik Devletler'deki (ABD) Sürekli Eğitim ve Öğretim Akreditasyon Konseyi (ACCET)
  • Birleşik Krallık'taki (İngiltere) British Council (İngiliz Konseyi)
  • Avustralya'daki Ulusal ELT Akreditasyon Şeması Sınırı (NEAS)
  • Avrupa'daki Kalite Dil Hizmetleri Birliği (EQUALS)
  • İspanya'daki Instituto Cervantes

Bir dil okulu seçerken genel olarak aşağıdakiler gibi birkaç farklı faktörü göz önünde bulundurmalısınız:

1. Okulun bulunduğu yer

Ne tür bir öğrenim görmek istediğiniz yere karar verirken, düşünmeniz gereken birkaç şey var, fakat en önemli şey kişisel tercihlerinizdir. Eğer geç saatlere kadar vakit geçirmeyi seviyorsanız, kültürel etkinliklerin veya egzotik restoranların tadını çıkarmak istiyorsanız, o zaman bir şehirde eğitim görmek sizin için doğru bir karar olabilir. Harika açık havanın tadını çıkarmak veya yavaş tempolu bir yaşam tarzıyla ilgileniyorsanız, bir banliyöde veya kasabada eğitim daha iyi bir seçenek olabilir.
Genel olarak konuşursak, okul bir kasaba ya da şehrin merkezinde ise, restoranlar, barlar, mağazalar, kültürel etkinlikler ve boş zaman etkinlikleri gibi yerlere daha yakın olursunuz. Bununla birlikte, bu alanlardaki konut seçenekleri daha pahalı olduğu için banliyöde eğitim almanız ve okulunuzdan daha uzakta yaşamanız daha iyi bir seçenek olabilir.
Okul banliyöde bulunuyorsa, genellikle daha sessiz, daha rahat ve daha güvenli bir bölgede kalırsınız. Ayrıca, okula şehirden daha yakın yaşayabileceksiniz. Kentin dışındaki bir okulda okumanın tek dezavantajı, sizi almak için toplu taşıma araçlarına daha fazla bağımlı olduğunuzdan, özellikle gece geç saatlerde zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Language International, her okulun tam adresini yayınlar ve kararınızı verirken tam konumunu değerlendirebilmeniz için interaktif bir haritada da her bir yeri gösterir.

2. Okulun büyüklüğü

Okul büyüklükleri, yalnızca birkaç sınıflı okullardan, dil öğrenmeye ayrılmış birkaç bina bulunan okullara kadar değişir. Her okul farklı olsa da, okulun büyüklüğüne gelince genellikle bekleyebileceğiniz şeyleri bilmek yararlı olabilir.
Genel olarak, daha büyük okullar kütüphaneler, kafeteryalar ve multimedya dil laboratuarı gibi daha iyi imkanlar sunmaktadır. Ayrıca, benzer dil yeterliliğini paylaşan diğer öğrencilerle bir sınıfta eğitim almanızı sağlayan daha geniş bir sınıf yelpazesi sunar.
Özel dersler arıyorsanız, büyük okullar ayrıca çocuklar, gençler, işletme yöneticileri ve belirli yaş aralıkları (50 yaş ve üstü) gibi gruplar için daha fazla seçenek sunmaktadır. Son olarak, büyük okulların daha fazla öğrencisi olur ve öğrenim süresince daha fazla insanla tanışma fırsatını sunarlar.
Öte yandan, küçük okullar, genellikle sınıf başına daha az öğrenciyle (özellikle düşük sezonda), bireysel öğrenci taleplerini hesaba katmak için daha fazla esneklik ve öğretmenler ve akranlarla daha derin ilişkiler kurma fırsatı ile daha kişisel bir ortam sunmaktadır.

3. Öğrenci kökeni

Kendi ülkenizdeki öğrencilerle öğrenmeye karşı bir kural bulunmamasına rağmen, çok çeşitli uluslardan öğrencileri olan bir okul seçmenizi öneririz. Bu, sizi farklı kültürlerden öğrencilerle karıştırmaya ve ana dilinizde konuşmak yerine öğrenmekte olduğunuz dilde sohbet etmeye davet eder. Takip etmeniz gereken en iyi kural: ülkenizdeki öğrencilerin sayısı ne kadar az olursa o kadar iyi olur.
Çoğunlukla, her bir okula kayıtlı öğrencilerin kökeni, okulun bulunduğu yere bağlıdır. Örneğin, Japon öğrenciler İngiltere'de olmaktan ziyade Avustralya'da giderek daha fazla kurs rezervasyonu yapıyor. Language International'daki okul profillerinin çoğunluğu öğrencilerin vatandaşlığına ilişkin verileri içerir.

4. Öğrenci yorumları

Web sitemizdeki tüm değerlendirmeler, kurslarını Language International ile rezervasyonu yaptıran öğrenciler tarafından yazıldı.

Related articles


Browse all advice articles