1. Konut türü

Konut seçimi söz konusu olduğunda, genellikle seçim yapabileceğiniz üç seçenek vardır: aile evlerinde kalma, öğrenci yurtları ve apart veya oteller.

Aile evlerinde kalma

Aile yanında kalma, yeni bir ülkenin yaşam biçimini ve kültürünü öğrenmek isteyen öğrenciler için önerilir. Ev sahibi bir aileyle birlikte özel bir evde yaşamak, ziyaret ettiğiniz ülkenin günlük yaşantısına kendinizi kaptırmanın sıcak ve güvenli bir yoludur. Bir aileyle birlikte bir evde yaşamak, genellikle dil becerilerinizde daha fazla ilerleme kaydedeceğinizden, dersler bittikten sonra gerçek hayatta pratik yapabilirsiniz. İfadeleri daha kolay alırsınız ve aksan daha otantik görünür. Aileler genellikle, yerel mutfağı örnekleyebileceğiniz ve önemli miktarda tasarruf yapabileceğiniz uygun yemek planları sunarlar.

Ev sahibi ailelerin bazen çocuk sahibi olmayan çiftler veya kiralık oda olan tekler olduğunun farkında olun. Ev sahibi aileler arasındaki konut kalitesi büyük ölçüde değişebilir. Varışta konutunuzdan memnun kalmadığınız takdirde, okula raporlayın ve sorunu düzeltmek için ellerinden geleni yapacaktır. Bazı durumlarda, öğrencilerin oda paylaşması gerekir, bu nedenle lütfen okul profillerindeki konutun açıklamasını dikkatle okuyun.

Öğrenci yurtları

Öğrenci yurtları, kaldıkları süre boyunca maksimum bağımsızlık ve diğer öğrencilerle daha fazla ilişki isteyen insanlar için önerilir. Birçok okul, okula yakın öğrenciler için daire veya yurt kiralamaktadır. Genellikle 3 ila 6 öğrenci ile banyo ve mutfak gibi ortak alanları paylaşırsınız.

Öğrenci yurtları ile ilgili bir sorun, aynı ülkeden gelen öğrencilerin genellikle birbirleriyle bağlantı kurmak ve ortak dillerini konuşma eğiliminde olması. Bazı okullar, öğrencilerini ülkelerinden olmayan biriyle eşleştirerek bunu önlemeye çalışırlar, ancak öğrenciler bir öğrenci yurdunu değerlendirirken bu dil öğrenme engelini de unutmamalıdırlar.

Öğrenci yurtlarında yemek planı yoktur, bu nedenle muhtemelen kendi yemeklerinizi satın almanız gerekir. Londra ve New York gibi yüksek yaşam masraflı şehirlerde, yemek masrafı bütçenizin önemli bir kısmını tüketebilir.

Apart veya oteller

Çalışma sırasında apart veya otel odasında kalmak mümkündür, ancak bu seçenek daha pahalı olma eğilimindedir. Dairelerin veya dairelerin çoğunda mutfak, yatak odası ve özel banyo bulunmaktadır. Çoğu okul, otel rezervasyonlarında bir miktar yardım sağlar veya kendiniz de bir otel rezervasyonu yapabilirsiniz.

2. Dahil Yemek Planı

Dahil Yemek Planı, konut seçenekleri ile birlikte gelen yemekleri ifade eder. Genel olarak seçim yapabileceğiniz dört seçenek vardır:
  • Sadece kahvaltı
  • Kahvaltı ve akşam yemeği (yarım pansiyon)
  • Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği (yarım pansiyon)
  • Yemek planı olmayan (kendin pişir kendin ye)

Related articles


Browse all advice articles