Bu makale, mezun olan tüm öğrencilerin, öğrenimine başlamak için ABD'ye başarılı bir şekilde girmek için izlemesi gereken adımları özetlemektedir. Language International, potansiyel öğrencilerin hepsinin F-1 öğrenci vizesi için başvurmasını önermektedir. Bir kişinin F-1 vizesine başvurmasını desteklemek için, tüm dil okullarımız, Form I-20 A-B, Göçebe olmayan (F-1) Öğrenci Kabul Belgesi verme yetkisine sahiptir.

Adım 1: Öğrenci Language International'a başvurur

Çevrimiçi kayıt olduktan sonra, aşağıdaki başvuru materyalleri öğrenci danışmanınıza e-posta ile gönderilmeli veya +1 (617) 849-5554 numaralı telefondan Language International'a fakslanmalıdır.
  • Pasaportunuzun kopyası: Pasaportunuzun, kursun bitiş tarihinden itibaren 6 ay sonra geçerli olması gerektiğini lütfen unutmayın.
  • Ödeme belgesi: Banka havalesi ile ödeme yapıyorsanız lütfen bize banka havale makbuzunun bir kopyasını gönderin. Kredi kartıyla ödeme yapıyorsanız, bir sonraki adıma geçmeden önce bir kredi kartı yetkilendirmesini beklememiz gerekir.

Adım 2: Öğrenci Form I-20 Uygunluk Sertifikası alır

Yukarıdaki tüm öğeler Language International'a gönderildikten ve öğrencinin I-20 kayıt için uygun olduğunu teyit ettikten sonra, dil okulunuzdaki bir Belli Okul Resmi Yetkilisi (DSO) I-20'den SEVIS vasıtasıyla okulunuz işlemleri gerçekleştirecektir. I-20 öğrencinin ev adresine postalanacaktır.

Adım 3: Öğrenci, I-901 SEVIS için 200 dolarlık ücreti öder

Vatan Güvenliği Departmanı, I-20'nin herhangi birisi için 200 $ SEVIS I-901 ücreti uygular. Language International'ın bu ücretin yönetiminde yer almadığını lütfen unutmayın. Bu ücret için doğrudan Öğrenci ve Değişim Ziyaret Programı'na (SEVP) ödeme yapmak öğrencinin sorumluluğundadır. Lütfen dikkat: SEVIS Ücreti yalnızca çek veya banka havalesi yerine kredi kartı ile ödenebilir. Bu ücretle ilgili daha fazla bilgi edinmek veya ödeme yapmak isterseniz, lütfen ABD Göçmelik websitesine göz atın. Lütfen, ödeme yaparken, aşağıdaki 4. Adımda vize görüşmesi sırasında Büyükelçilik / Konsoloslukta işlem makbuzunu yazdıracağınız için bir makbuz gerektiğini unutmayın.

Adım 4: Öğrenci, ABD Büyükelçiliği / Konsolosluğunda F-1 vizesi için başvurur

Öğrenci I-20'yi aldığında, F-1 vizesini almak için ABD Elçiliğini / Konsolosluğunu ziyaret etmesi gerekecektir. Vize verilmesi için gerekli olan uygun dokümantasyon ve prosedürlerle ilgili daha ayrıntılı bilgi için, düzenlemeler ülkeye göre değiştiği için lütfen Büyükelçilik / Konsolosluk ile doğrudan iletişime geçin. Language International tarafından I-20 verildiğinde bile, vizenin verilmesinin garanti edilmediğini lütfen unutmayın. Vizenin verilmesine ilişkin onay, yalnızca ABD Büyükelçiliği / Konsolosluğundaki hükümet tarafından yapılır.

Adım 5: Öğrenci Amerika'ya gider

ABD'ye vardıktan sonra, öğrencinin Giriş Limanından ABD'ye girişi onaylanması gerekecek. Onaylanması için, öğrencinin geçerli bir F-1 vizesi, Form I-20 ve pasaportu olması gerekir. Tüm belgelerin süresi dolmamalı ve vizeye konulan okulun adı Formun I-20'de yer alan okulun adıyla aynı olmalıdır. Öğrenci bu materyallerden herhangi birinden yoksun ise, tutuklanabilir ve / veya girişi engellenebilir. Giriş onaylanırsa, öğrenciye Form 94 olarak da anılan Varış / Ayrılış belgesi verilecektir. Lütfen, Giriş Limanı'nda Form I-515A alan öğrencilerin merkeze varışlarında derhal DSO'ya bilgi vermeleri gerektiğini unutmayın.

Adım 6: Öğrenci Amerika'da eğitime başlar

Giriş Limanı'ndan başarılı bir şekilde girildikten sonra, öğrenci, I-20'yi I-20'de listelenen başlangıç tarihinden önce veya daha önce yayınlayan merkeze bildirmelidir. Şu anda, öğrenci, önemli bilgileri edinmek ve sınıflara kayıt olmak için DSO ile konuşmalı ve oryantasyona katılmalıdır. I-20'de listelenen başlangıç tarihindeki bir raporlama başarısızlığı, öğrencinin SEVIS kaydının sona erdirilmesine ve dolayısıyla öğrencinin yasal statüsünden çıkarılmasına neden olacaktır. NOT: F-1 öğrencilerinin, ABD'ye girdikten sonra başlangıç tarihlerini erteleme yetkisine sahip olmalarına izin verilmemektedir. Güncellenmiş bir I-20 postayla öğrenciye gönderileceğinden ertelemelerin ABD'ye gitmeden önce yapılması gerekiyor.



Ek ABD vize bilgileri





Aşağıda, F-1 öğrenci vizesinin nasıl edinileceği ile ilgili daha fazla bilgi verilmektedir. F-1, ABD'ye girmek için birincil amacınız çalışmak için başvurmanız gereken vize sınıfıdır. Bu belgenin yanıtlamadığı sorularınız varsa, lütfen ABD Dışişleri Bakanlığı web sitesini ziyaret edin.



ABD'de bir dil okulunda okumak için ABD vizesi almakla sorumlu muyum?

Evet. Language International, başvuru süreciniz hakkında danışmanlık yapmaktan ve bunları desteklemekten memnuniyet duysa da, başvuruyu yapmanız ve gerekli tüm belgeleri kendiniz sağlamanız gerekir.



Bölüm 1: Bir I-20 belgesi almak



I-20 nedir?

I-20, dil okullarının tam zamanlı olarak onlarla birlikte çalışacak öğrencilere verdiği belgedir. Öğrencilerin yerel Amerikan Büyükelçiliği'nde öğrenci vizesine başvurmalarını sağlar.



I-20'yi almak için neye ihtiyacım var?

Bir I-20 alabilmek için pasaportunuzun bir kopyasını, doldurulmuş bir başvuru formunu ve programınızın tamamını ödemesi gerekmektedir.



I-20'yi almak ne kadar zaman alır?

Pasaportunuzu, başvuru formunu ve tam ödemeyi aldığımız andan itibaren öğrencilerin I-20'yi kurye veya hızlı posta yoluyla alması 2 hafta kadar sürer. Vizeniz için mümkün olan en kısa sürede başvurmak istiyorsanız lütfen bunu aklınızda bulundurun veya vizenizin önceden randevu almış olmanız gerekir.



Son başvuru tarihi nedir?

ABD'deki tüm İngilizce dil okullarının kayıt yaptırması, belirli bir süre olmadığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, Language International ve okulun başvurunuzu işleme koyması ve I-20'nizi vermesi için en az 2 hafta izin vermelisiniz. Başlangıçta eksik bir başvuru gönderirseniz süreç daha uzun sürebilir. I-20'nizi aldıktan sonra, F-1 vizenizi almak için 2 ay izin vermelisiniz.



Neden I-20 önemlidir?

"Uygunluk Sertifikası" olarak da bilinen I-20, ABD hükümetinin göçmen olmayan kişileri kaydettirmesi için onaylanan bir ABD okuluna göçmen olmayan bir kişinin kabul edildiğini teyit eder. I-20, öğrencinin okumayı düşündüğü okuldaki Designated School Official (DSO) tarafından verilir ve ABD Büyükelçiliği / Konsolosluğu tarafından F-1 vize statüsü edinmesi istenir. Buna ek olarak, F-1 öğrencileri, ABD'de yasal statüye sahip olmalarını sağlamak için, başlangıç ​​tarihinden sonra ABD'de yasal olarak kalabilmek için tam zamanlı çalışarak geçerli bir I-20'yi korumalı ve DSO'larıyla düzenli olarak iletişim kurmalıdır.



Bir I-20'nin süresi ne kadardır?

I-20'nizde basılan süre, genellikle, aldığınız kurs tarafından belirlenen sürenin önceden belirlendiği okul Kaplan Aspect hariç, okul ile birlikte çalışılacak hafta sayısı tarafından önceden belirlenir.
Kursunuzu I-20 son kullanma tarihinizden önce bitirirseniz (çoğu durumda olduğu gibi) yeniden kaydolmazsanız DSO, I-20'yi erken bitiş tarihini yansıtacak şekilde kısaltır. I-20'nizin tam uzunluğu boyunca kalmak istiyorsanız, kursunuzun uzatılması / tekrarlanması için ödeme yapmanız ve uzatma süresince tam zamanlı çalışmalara devam etmeniz gerekecek. Eğitiminizin son gününden sonra, başka bir okula geçiş yapmak veya ABD'den ayrılmak için 60 takvim günü için ek süre tanınmanıza izin verilecektir.



Eğitim için daha fazla zamana ihtiyacım olduğunda I-20'yi uzatabilirmiyim?

I-20 bitiş tarihinizden sonra çalışmalara devam etmeniz gerektiğine inanıyorsanız DSO'ndan bir uzantı için uygun olup olmadığınızı öğrenmek için görüşebilirsiniz. Bununla birlikte, I-20 uzantıları yaygın değildir ve çok özel ölçütleri karşılamanızı gerektirir. Bu göz önüne alındığında, akademik hedeflerinizi zamanında yerine getirmenizi ve dolayısıyla I-20'de listelenen bitiş tarihine kadar okulunuz ile çalışmalarınızı tamamlamayı garanti etmek için çalışmalarınızda kendinize kestirmeniz önemlidir. I-20 uzantılarına ilişkin tüm taleplerin, son öğrenim gününüzden önce DSO'nuza yapılması gerektiğini lütfen unutmayın. Çalışmanın son günden sonra talep edilmesi halinde I-20 uzantıları verilmez. Bu kuralın hiçbir istisnası yoktur.



I-20'yi nasıl alacağım?

I-20'yi nasıl alacağınızı seçme şansınız var: normal posta veya kurye ile. Uluslararası gönderiler için ekspres kurye servisini kullanmanızı önemle öneririz, çünkü bu şekilde paket takip edilebilir. Genel olarak, okulunuz I-20'nizi normal postayla gönderir; bu durumda posta ücreti alınmaz. I-20'yi hızlı posta ile postalamayı seçerseniz, size bir posta ücreti tahsil edilir. Ortalama posta ücreti 50 USD'dir, ancak okulunuza ve ikamet ettiğiniz ülkeye bağlı olarak değişebilir. Başlangıç tarihinizden dört (4) hafta veya daha kısa bir süre önce başvurursanız, I-20'niz servisi talep edip etmediğinize bakılmaksızın hızlı posta servisiyle gönderilir ve size hızlı posta ücreti alınır.



I-20'yi aldıktan sonra başlangıç tarihimi değiştirebilir miyim? Başlangıç tarihinizi ABD'ye giriş yapmadan önce istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Dilediğinizi bildiğiniz anda yeni başlangıç tarihinizi onaylamak için Language International'daki öğrenci danışmanınıza başvurun. O zaman, size yeni çalışma tarihlerinizi göstermek için gözden geçirilmiş bir I-20'yi postalayacağız. Bu değişiklikleri Language International'a bildirmek için başarısızlık, Giriş Limanında ve / veya ABD Büyükelçiliğinde sorunlara neden olabilir. ABD'ye girdikten sonra, başlangıç tarihinizi erteleyemezsiniz. Bu kuralın hiçbir istisnası yoktur. Bununla birlikte, başlangıç tarihinizden önce başlamak istiyorsanız, bu kabul edilebilir. Öğrenci danışmanınıza başvurun ve erken başlamak istediğinizi bildirin.



I-20'yi aldıktan sonra okulları veya yerleri değiştirebilir miyim?

F-1 vizenizi almadıysanız, istediğiniz zaman okulları veya yerleri değiştirebilirsiniz. Yeni okulun veya konumun onaylanması için Language International'a başvurun ve yeni okul veya konumdan size yeni bir I-20 gönderilecektir. Orijinal I-20'niz iptal edilecek, bu nedenle ABD Büyükelçiliği veya Giriş Limanı'nda kullanmamanız gerekiyor. Vizeniz verildiyse, okulları veya yerleri değiştirebilirsiniz, ancak ABD'ye girmeden önce yeni bir vize almalısınız. Yasa, I-20'deki okulun adını vizenizdeki okulun adıyla eşleştirmesini gerektirir Vizenizi aldıktan sonra okulları veya yerleri değiştirdiyseniz adlar uyuşmuyorsa, ABD'ye girişiniz engellenmiş olabilir. Bu belgeyi ABD Büyükelçiliğiniz / Konsolosluğunuzla görüşerek, seyahat etmeden önce yeni bir vizeye ihtiyaç duyup duymadığınızı kontrol edin. Birleşik Devletler



Bölüm 2: F-1 (öğrenci) vizesi almak



F-1 vizesi nedir?

F-1 vizesi, yabancı bir vatandaşın ABD'ye geçici süreyle tam zamanlı olarak eğitim görmesine izin veren bir göçmenlik belgesidir.



Language International F-1 vizelerini yayınlıyor mu?

Hayır. Tüm vizeler ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yurtdışında bir ABD Büyükelçiliği / Konsolosluğunda verilir.



F-1 vizesini nasıl elde ederim?

Önce Language International'a başvurmalısınız. Kabul için uygunsa, Language International, I-20 Formunu "İlk Katılım" şeklinde yayınlayacaktır. Form I-20'yi aldıktan sonra, www.fmjfee.com adresinden çevrimiçi olarak SEVIS I-901 ücretini ödemelisiniz. SEVIS I-901 ücreti öğrencileri takip eden ve ABD'de vizesiz kalmalarını sağlayan sistemi destekler. Ücreti ödedikten sonra, F-1 vizesi almak için kendi ülkenizdeki ABD Büyükelçiliği / Konsolosluğunu ziyaret etmeniz gerekecektir .



Hangi Elçiliği ziyaret etmeliyim?

Genel olarak, vatandaşlık yaptığınız ülkedeki (yani pasaportunuzu veren ülke) ABD Büyükelçiliği / Konsolosluğunu ziyaret etmeniz beklenir. Ülkenizde ABD Büyükelçiliği / Konsolosluğu yoksa veya şu anda pasaportunuzdan farklı bir ülkede bulunuyorsanız, F-1 vizesi başvurunuzu kabul edip etmediklerini öğrenmek için en yakın ABD Büyükelçiliği ile görüşmelisiniz. Yerel ABD Elçiliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için ABD Dışişleri Bakanlığı web sitesini ziyaret edin.



F-1 vizesi almak için ne gibi belgeler sunmalıyım?

ABD Büyükelçiliği / Konsolosluğu tarafından F-1 vizesi için istenen öğelerin bir listesi için ABD Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yerel ABD Elçiliği web sitesini ziyaret edin.



Vize almak ne kadar sürer?

Ortalama bekleme süresi ülkeden ülkeye değişir. Yerel ABD Elçiliği / Konsolosluğunuzda ne kadar sürede kaldığını teyit etmek için web sitesini ziyaret edin.



Vizem ne kadar süre geçerli kalacak?

Language International vizenizi vermez ve bu nedenle ne kadar süre geçerli olacağını onaylayamazsınız. Bunun yerine, bu bilgiyi yerel ABD Elçiliği / Konsolosluğunuzla onaylamanız gerekir.



Language International, hükümetin vize başvurusunu tamamlamamda bana yardımcı olabilir mi?

Hayır. Öğrenciler, hükümet belgelerinin tamamlanmasından yalnızca tek sorumludurlar.



F-1 vizesinin onaylanması ihtimali nedir?

Language International, vize vermez ve bu nedenle onaylanma olasılığını onaylayamaz. Bununla birlikte, vizenin verilmesinin garanti edilmediğini unutmamalısınız.



Vizem reddedilirse ne olur?

Vizenizi almadıysanız, Büyükelçiliği terk etmeden önce Konsolosluk görevlisine inkar nedenini sormalısınız. Reddi yazıyla da talep etme hakkına sahipsiniz. Reddetme nedeni I-20'deki bir hatadan kaynaklanırsa, okulunuz I-20'nizi revize edebilir ve ikinci bir görüşme sırasında vize almanıza yardımcı olacak bir destek mektubu yazabilir. Hiçbir sebep veya farklı bir sebep belirtilmemişse, Language International veya okul muhtemelen size daha fazla yardımcı olamayacaktır. Çoğu durumda, hükümetin kararı nihaidir ve az da olsa Language International ve okul da kararlarını değiştirebilir.



Vizem reddedilirse geri ödeme alacakmıyım?

Kurye ücreti, başvuru ücreti, banka ücreti, sağlık sigortası ücreti için herhangi bir döviz kuru farkı eksik olarak geri ödeme alırsınız. Lütfen, Büyükelçilik'ten vize reddinin mektubunu sağlayın.



Diğer şartlar: Finansal koşulların kanıtı



Language International Kurumu, başvuruyu desteklemek için maddi durumlarımın ayrıntılarını istiyor mu?

Evet. Çoğu okul, sizin ve / veya sponsorunuzun eğitim ve çalışma masraflarınızı karşılamak için yeterli kaynağa sahip olduğunu gösteren bir banka dekontu / mektubu ister. Buna ek olarak, tüm fonların para çekme cezası olmaksızın hazır olduğunu göstermelidir. Bu nedenle, cari ve / veya tasarruf hesaplarından yapılan açıklamalar en iyisidir. Gelir tabloları, emlak işlemleri ve benzeri diğer yatırım türleri genelde kabul edilemez.



Bir hesapta yeterli para yoksa birden fazla banka ekstresi gönderebilir miyim?

Evet. Gerekirse, fonları birden fazla hesap ve / veya birden çok sponsor aracılığıyla gösterebilirsiniz.



Ödediğim bir banka bildirimi göstermek zorunda mıyım?

Okula bağlı olarak, Language International'a ödenen tutar, I-20'de belirtildiği şekilde çalışmanın maliyetine eşit veya bundan büyükse, bir banka dekontu / mektubu göndermeniz istenmeyebilir. Ödenecek tutar çalışmanın maliyetinden az ise, bir banka dekontu göndermeniz gerekecektir.



Banka bildirimde ne kadar para göstermem gerekiyor?

Yaşam masraflarını karşılamak için çalışma masrafı (ders, ücretler, barınma) artı haftada en az 125 dolardır. Unutmayın, tüm öğrencilerimizin başlangıç tarihinden önce ödeme yapmaları gerekmektedir.



Bölüm 3: ABD'ye Giriş



Amerika Birleşik Devletleri ne zaman girebilirim?

ABD'ye girmek için I-20'de listelenen başlangıç tarihinden 30 gün öncesine kadar süreniz var.



I-20 başlangıç tarihimden sonra ABD'ye girebilir miyim?

I-20 başlangıç tarihinizden sonra ABD'ye giderseniz, başlangıç tarihinize göre Language International Merkezi'ne raporlama gereksinimini karşılamadığınız göründüğünden, muhtemelen Giriş Limanı'nda sorunlarla karşı karşıya kalırsınız. Giriş Limanı'ndaki sorunları önlemek için, Language International Merkezine başvurmalısınız ve bu tarihten önce ulaşamıyorsanız, başlangıç tarihinizi ertelememizi rica ediyoruz. Aksi takdirde, okul size ertelenen başlangıç tarihli revize I-20 postayı gönderecektir.



Giriş Limanı'nda hangi belgeleri göstermem gerekiyor?

Genel olarak, Giriş Görevlisi Liman Başkanına aşağıdaki belgeleri göstermelisiniz. Bu belgeler eksik veya eksikse, gözaltına alınanilir, sorgulanabilir veya tamamen girişinizi engellenmiş olabilirsiniz.
  • Geçerli (süresi dolmamış) pasaport
  • Katılınacağınız okulun adını içeren geçerli (süresi dolmamış) F-1 vizesi, en altta bastırılmış haldedir
  • I-20'nizin katılacak olduğunuz okul tarafından verilen tüm üç sayfasını(merkez adı, vizenizde listelenen okulun adıyla aynı olmalıdır.)

Giriş Limanı'nda ne olur?

Lütfen ABDGöçmenlik ve Gümrük Muhafaza web sitesini ziyaret edin ve "What a Student Can Expect." adlı belgeyi inceleyin. Bu belge, Giriş Limanı'nda ne yapmanız gerektiğini tartışmaktadır. İngilizce, İspanyolca, Japonca, Korece ve Çince dillerinde mevcuttur.



I-94 nedir ve neden önemlidir?

"Varış / Ayrılış Belgesi" olarak da adlandırılan I-94, ABD'ye girdiğinizde alacağınız küçük beyaz bir kağıt parçasıdır. Giriş Limanı'ndaki pasaportunuza / vizenizin ekleneceği ve başarılı girişi onaylayan I-94 Giriş Görevlisi, ABD'de ne kadar yasal olarak kalabileceğinizi teyit eden I-94'teki bir son kullanım tarihini elle yazacaktır. Giriş Limanından ayrılmadan önce, I-94'ünüzün "Durumun Süresi" veya "D/S" dır. Tüm F-1 vize sahiplerinin" I-94'lerinde "D/S" alması gerekir. Bu, geçerli F-1 statüsünü okumaya devam etmeniz sürece ABD'de kalabileceğiniz anlamına gelir Vatandaş Güvenliği Bölümü onaylı bir okulda tam zamanlı. (Not: Yalnızca I-20 sürenizin sona ermesiyle izin verildiği sürece eğitim görebilirsiniz.) I-94'nizin farklı bir sona erme tarihi gösteriyorsa, memurun sorulması gerekir; "D/S" almadığınız takdirde girdikten sonra sorunlarla karşılaşabilirsiniz.



Form I-515A nedir ve Giriş Limanı'nda verildiğinde bununla ne yapmam gerekir?

Form I-515A, ABD'ye giriş için gerekli belgeleri eksik olan bazı gezginlere verilen hükümet formudur. Bu formu Giriş Görevlisi Limanı görevlisi tarafından verildiyse, eksik olduğunuz belgeleri sormanız gerekir. Onaylandıktan sonra, bu dokümantasyonu girişten sonraki 30 gün içinde hükümete göndermeniz gerekecek. Bu son başvuruyu kabul etmezseniz yasal statüsünüzü kaybedersiniz ve derhal ABD'nden ayrılmanız gerekir. Bu formu size verdiyse, giriş yaptıktan hemen sonra sizin okulunuzdayken DSO ile konuşun. Okulunuz belgeleri tamamlamanıza yardımcı olabilir.



Eğitimime ne zaman başlamalıyım?

I-20'de listelenen başlangıç tarihinden önce veya öncesinde tam zamanlı çalışmalara başlamanız ve okulunuza gitmeniz gerekmektedir. Bu şartı yerine getirmezseniz, I-20'iniz feshedilecek, yasal statüsünden düşülecek ve derhal ABD'den ayrılmanız gerekecek. ABD dışındaysanız ve başlangıç tarihinizden önce U.S'ye gidemiyorsanız, International Language ile bağlantı kurun ve başlangıç tarihinizi erteleyerek I-20'nizi güncelleyeceğiz. ABD'ye önceden girdiyseniz, başlangıç tarihinizi erteleme izniniz olmayacaktır. Bu kuralın istisnası yoktur.



Vize şartlarıyla ilgili sorular



Kursum ne kadar çabuk başlayabilir?

Vize için başvuruda bulunuyorsanız, vizenizin yerinde olduğundan ve konaklama yerinizin ayarlanabildiğinden emin olmak için ABD'deki kursunuzun istediğiniz başlangıç ​​tarihinden 2 ay önce izin vermeniz gerekir.



Başvuru üzerine başlangıç ​​tarihi yazmadım, çünkü öğrenci vizesi için onaylandıktan sonra başlamak istiyorum. Bu kabul edilebilir mi?

Bir başvuruyu işleme koymak için başlangıç ​​tarihine ihtiyacımız var. Vizenizin işlenmesi ve konaklamanın güvence altına alınması için kendinize zaman tanıyın.



Ailemle birlikte seyahat etmek istiyorum. Bunu yapabilir miyim?

Evet, ancak I-20'nizde bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri belirtmeliyiz. Lütfen bize tam adlarını (pasaportta yazdıkları gibi), doğum tarihini ve sizinle olan ilişkisini bildirin.



Okuldaki eğitim koşulları nelerdir?

Bir F-1 öğrencisi olarak, haftada en az 18 saat I-20'yi veren okulda okumak isteneceksiniz. Sınıfınızın ilk gününde okulun devam koşulları hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.



Okulun tam zamanlı eğitim koşullarını yerine getirmezsem ne olur?

Okulun tam zamanlı eğitim koşullarını yerine getirmiyorsanız, aşağıdaki sonuçlarla yasal statüsünden düşme riskiyle karşı karşıya kalırsınız:
  • I-20'niz sonlandırılır
  • Artık okulda okuyabilirsiniz
  • Geri ödeme için uygun olmayacaksınız
  • I-20'nizin feshinden hemen sonra ABD'yi terk etmeniz gerekecek

Çalışmalarım sırasında Language International'da çalışabilir miyim?

Bir F-1 öğrencisi olarak, Akademik ve / veya kariyer hedeflerinize ulaşabilmek için, Birleşik Devletler'de kalma konusundaki birincil amacınız tam zamanlı bir eğitim olmalıdır. Bu nedenle, hükümet çalışma yeteneğinizi yalnızca aşağıdaki durumlarla sınırlandırır:
  • Kampüste, Yarım Zamanlı İşçilik: I-20'yi veren okulda haftada 20 saate kadar çalışabilirsin. Bu yalnızca bir pozisyon varsa ve o pozisyon için en nitelikli adaysanız bir seçenektir. Çoğu okulda bu pozisyonların sınırlı sayıda olduğunu lütfen unutmayın.
  • Mali Zorluk Nedeniyle Kampus Dışı İşçilik: En az dokuz ay boyunca eğitim almışsanız ve okula kabulünden sonra ortaya çıkan maddi sıkıntı yaşadığınızı yazılı olarak gösterebilirseniz, bu tür bir iş için hak kazanabilirsiniz. İşe başlamanız için bu tür bir istihdam, DSO ve hükümetin onayı gerekir. Devletin onayı olmadan ve / veya burada listelenmeyen bir yerde çalıştığınızı tespit ettiyseniz, işinizde yetkisiz sayılırsınız. Bu, I-20'nin SEVIS öğrenci takip sisteminde derhal feshedilmesine neden olacaktır. Bu gerçekleşirse, artık Language International ile çalışmaya uygun olmayacaksınız; geri ödeme almazsınız ve ABD'yi hemen terk etmeniz gerekir.

Okuldayken pratik eğitim veya OPT / CPT'ye katılabilir miyim?

Hayır. Herhangi bir koşulda pratik eğitim (OPT / CPT) için uygun değilsiniz. Bu kuralın istisnası yoktur.




Related articles


Browse all advice articles