Yoğun dil kursu

Yoğun dil kursu, akademik veya mesleki nedenlerle mümkün olduğunca çabuk bir dil öğrenmek isteyen öğrenciler için önerilir. Bu türden bir dil kursu hemen hemen her okul tarafından sunulmaktadır ve yurt dışında okuyan dil öğrencilerinin aldığı en popüler dil dersidir. Yoğun kurs haftada yaklaşık 30 saattir. Kurs konuşma, yazma, okuma ve dinleme-konuşma becerileri üzerine daha çok duran dört dil becerisini kapsar. Bu tür bir kurs, kısa sürede azami düzeyde dil öğrenmek isteyen motivasyonu yüksek öğrenciler için en iyisidir. Yoğun dil kurslarının başlangıç tarihleri esnektir - çoğu okul her pazartesini sunmaktadır.

Standart dil kursu

Dil kurslarını diğer etkinliklerle birleştirmeyi düşünen öğrenciler için standart dil kursu önerilir. Bu kurs hemen hemen her okul tarafından verilir. Standart dil kursu haftada yaklaşık 20 saat olup, dört dil becerisini kapsar: konuşma, yazma, okuma ve dinleme. Standart dil kursu, tatillerini tadarken, genel bağlamında dil öğrenmek isteyen öğrenciler için iyi bir seçenektir.

Tatil dili dersi

Tatilde dil kursu, tatil yaparken bir dil okumak isteyen gezginler için önerilir. Tatil dil kursu genellikle haftada yaklaşık 15 saattir. Tatilde dil kursu, dil öğrenmek ve hala gezi ve rahatlama için çok zaman ayırmak isteyen gezginler için en iyisidir.

Dil testi hazırlık kursu

Dil sınavına hazırlık kursu, bir dil yeterlilik sınavına hazırlanmak isteyen öğrenciler için önerilir. Dil testi hazırlık kursu genellikle daha iyi iş olanakları için yeterliklerini arttırmak veya üniversitelere başvurmak isteyen öğrenciler tarafından alınır. Sınava hazırlık kursunda, uluslararası alanda tanınmış diplomaları veya sertifikaları aşağıda belirtilenler dahil olmak üzere geçecek şekilde eğitileceksiniz:
  • TOEFL (Yabancı Dil Olarak İngilizce Testi) ABD'de eğitim almak isteyen İngilizce öğrencileri için
  • IELTS (İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda da dahil olmak üzere İngiliz Commonwealth ülkelerinde okumak isteyen İngilizce öğrencileri için Uluslararası İngilizce Dil Sınama Sistemi)
  • DELE (Diploma de EspañolcomoLenguaExtranjera) - İspanyolca dili öğrencileri için
  • DELF (Le Diplôme d' Études en Langue Française) ve TEF (Test d’Evaluation du Français) - Fransızca dili öğrencileri için
  • ZDF (Zertifikat Deutsch als Fremdsprache) ve TestDaF (Test für Deutsch als Fremdsprache) - Almanca dili öğrencileri için
  • CELI (Certificato di Conoscenza) - İtalyanca dili öğrencileri için
Sınava hazırlık kursları, sınav tarihlerine karşılık gelen belirli başlangıç tarihlerinde başlar. Ders, sınav ayrıntıları, test etme stratejileri ve sınav uygulamalarına odaklanmaktadır. Sınavlar genellikle yabancı bir üniversitede okuyabilmek veya bir dilde uzmanlık seviyenizi kanıtlamak için gereklidir.

Sınava hazırlık kursları genellikle öğrencilerin genel bağlamında bir dil kazanmalarına ve aynı anda uluslararası kabul görmüş bir sınava hazırlanmalarına olanak sağlayan yoğun kursun bir parçası olarak sunulmaktadır.

İş dili kursu

Bu iş dili kursu, önceden dil bilgisi olan ve bir iş ortamında bu dili kullanması gereken kişiler için önerilir. Bu derslerde ticari yazışmalar, sunumlar ve telefon eğitimi gibi konular vurgulanmaktadır. Kurs çoğunlukla altı öğrenciden oluşan gruplarla sınırlıdır.

Bazı okullar, uçuş görevlileri, hemşire, doktor, sekreter, avukat ve IT uzmanları gibi belirli meslekler için iş kursları sunmaktadır. Belirli kelimelere odaklanmanın yanı sıra, bu kurslar genellikle ortak iş durumlarının rol oynaması da içerir. Bu kursların çoğu zaman sabit başlangıç tarihleri vardır.

Junior dil kursu

Junior dil kursu, 4 ila 12 yaş arası çocuklar ve yaz aylarında bir dil okumak isteyen 13 ila 18 yaş arası gençler için sunulmaktadır. Bu kurslar genellikle sadece Haziran'dan Ağustos'a kadar sunulmaktadır.

Hemen hemen tüm küçük kurslar, programın bir parçası olarak etkinlikler içerir. Okula bağlı olarak, bunlar futbol, tenis veya basketbol gibi sporları, park ve müzeleri ziyaret etmeyi veya ilginç şehirlere ve yakınlardaki turistik yerlere kültür gezintilerini de içerebilir.

Ebeveynler, evde kalacakları veya öğrencileri için kendi evleri arasında karar verebilirler. Öğrencilerin güvenliğini sağlamak için ev sahibi aileler dikkatle seçilmekte ve okullar tarafından değerlendirilmektedir. Öğrenci yurttaşlarında, aynı yaş grubundaki öğrenciler birlikte yaşar ve yaşayan öğretmenler veya danışmanlar tarafından denetlenir. Bir konut seçeneği belirlerken genellikle yemekler dahildir.

Programlar ayrıca sıklıkla sağlık sigortasını ve havaalanı transferini ve bırakılmasını içerir.

Bire bir dil kursu

Bire bir dil kursu kuşkusuz bir dil öğrenmenin en etkili yollarından biridir ancak aynı zamanda en pahalı dil dersi türüdür. Derslerinizin yoğunluğunu ve konusunu seçme seçeneğine sahip olacaksınız. Bire bir dil derslerine en büyük avantaj, öğretmeninizle hatalarınızı düzeltip size doğrudan geribildirim verecek sürekli bir iletişim içinde olmanızdır; Bire bir kurslar, dil becerilerinizi bir grupta okuduğunuzdan daha hızlı şekilde geliştirebilir.

Çoğu okulda tek ve grup kursları bir arada sunulmaktadır. Bu yalnızca çok etkili bir öğrenim yöntemi değildir aynı zamanda masrafları düşürmenin de iyi bir yoludur.

Related articles


Browse all advice articles