Kararı yurtdışında öğrenmek zorlu ve kafa karıştırıcı bir süreç olabilir. Yurtdışında bir dil öğrenmeyi düşünüyor ancak bunun sizin için doğru bir seçim olup olmadığına karar vermiyorsanız, sizin için burada, bagajınızı paketlemeyi, pasaportunuzu bulmayı ve dil kursu rezervasyonunuzu yapmayı düşündürmenin 10 nedeni vardır:

  1. Yurtdışında eğitim görürken dil öğrenmenin en iyi yolunu deneyimlersiniz.

    Bir dili öğrenmenin, onun içinde olmanızdan daha iyi bir yolu yoktur; otantik bir ortamda yer almanız, insanlarla etkileşim kurmak ve ihtiyacınız olan şeyleri bulmak için bu dili kullanmanızı zorlar.

  2. Yurtdışında eğitim görürken bir amaçla seyahat ediyorsunuz.

    Dil becerilerinizi öğrenmek veya geliştirmek için yeni bir yere gittiğinizde yalnızca belirli bir hedefi göz önünde bulundurarak (daha iyi dil becerilerinizle) seyahat etmekle kalmazb ayrıca göreviniz daha samimi hale getirirsiniz. Bilinçli bir şekilde yeni dilinizi öğrenmeye çalıştıkça çevrenizdeki insanlar ve kültür ile daha fazla etkileşim kurarsınız ve entegrasyon çabalarınız görevinizin bir parçası haline gelir. Tabii ki, önceden plansız yolculuk eğlenceli olabilir, ancak yurtdışında dil öğrenimi eğitimi deneyiminizi anlamlı kılmaktadır.

  3. Yurtdışında eğitim görürken, ilk elden kültürü yaşarsınız.

    Her kültür, halkının inançlarını, hayallerini ve değerlerini yansıtır ve halkının dünyayı görme biçimini etkiler. Yurtdışında eğitim, kendi bakış açınızdan yeni bir kültür deneyimi yaşamanıza ve kültürel farklılıkların yanı sıra doğasında bulunan insan benzerliklerini anlamanıza yardımcı olur.

  4. Yurtdışında eğitim görürken sınıfın ötesinde beceriler geliştirirsiniz.

    Tanıdık bir sınıfın rahatlığında bir dil öğrenirken, ders kitabı durumları içinde sadece ders kitabı deyişlerini öğrenirsiniz. Yurtdışında bir dilde eğitim yaparken gerçek zamanlı bir dilde gerçek hayatta olan dili öğrenirsiniz. Yurtdışında eğitim görmek, eğlenceli ve heyecanlı günlük zorluklarla karşılaştığınızda güçlü yönlerinizi keşfetmek ve kendiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir fırsattır ve baskı altında etkili bir şekilde nasıl iletişim kuracağınızı öğrenirsiniz.

  5. Yurtdışında eğitim görürken, dünyadaki insanlarla tanışır ve arkadaşlıklar kurarsınız.

    Eğer yurtdışında eğitim görürseniz, yerel insanlarla tanışmak ve onların kültürünü birinci elden tecrübe fırsatı bulacak, ama aynı zamanda dünyanın dört bir yanından kendin gibi öğrenciler bir araya geleceksiniz. Bu öğrencilerin çoğu, çevrelerindeki yeni kültürü, yeni arkadaşlarla keşfetmek için yeni insanlarla tanışmak için sizin kadar heyecanlı olacaklar.

  6. Yurtdışında eğitim görürken kendiniz hakkında bilmediğiniz şeyleri öğrenirsiniz.

    "Vay canına, şu ana kadar ne kadar iyi bir pazarlıkçı olduğumu bilmiyordum" diyerek kendinizi yeni bir dil becerisine sahip bir sokak satıcısıyla takas ederek pazarlama yaparken bulabilirsiniz ve o zaman sana farkına varacaksınız: yurtdışında yaptığınız gezi sırasında kendiniz hakkında bilmediğiniz şeyler öğrendiğinizi göreceksiniz.

  7. Yurtdışında eğitim görürken deneyimleriniz dünya görüşünüzü de genişletir.

    Ünlü Amerikalı yazar Mark Twain bir zamanlar şunları yazdı: "Seyahat, önyargı, bağnazlık ve dar görüşlülük açısından ölümcüldür" ve biz de ona katılıyoruz. Yurtdışındaki maceranızdan eve döndüğünüzde, geziniz sırasında karşılaştığınız birçok farklı dünya görüşünden tecrübe edip büyümüş olursunuz.

  8. Yurtdışında eğitim görürken, düzenli akademik rutininizden kurtulabilirsiniz.

    Yurtdışında eğitim almak, kendi alanınızda kurmuş olduğunuz rutinden kurtulmak için mükemmel bir fırsattır. Benzersiz kurslar alabilir, aksi halde gidemeyeceğiniz gezilere gidebilir ve programınızı ve sınıflarınızı öğrenip ve seyahat hedeflerinize uyacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

  9. Yurtdışında eğitim görürken, hayatınızda büyük olanaklara kapı açarsınız.

    Günümüzün yeni küresel ekonomisinde, hiçbir özgeçmiş çok dilli, iyi seyahat edilmiş bir başvurandan daha iyi bir özgeçmişten daha iyi görünemez. Dil seyahat deneyiminiz sizi birçok diğer iş başvurusunda bulunan kişilere ayıracaktır ve potansiyel işverenler, kendi kendinize motive olduğunuzu, yeni şeyler denemek için gönüllü olduğunuzu ve farklı geçmişlerden insanlarla çalışabilecek durumda olduğunuz konusundaki kararlılığınızı görüp dikkatece alacaktır.

  10. Yurtdışında eğitim görürken derece değerinizi güçlendireceksiniz.

    Günümüzde, iş başvurusunda bulunanların çoğunun akredite bir kolej veya üniversiteden bir derecesi vardır, ve bir iş bulmanız veya istediğiniz yüksek lisans okuluna gitmeniz için yalnızca bir üniversite eğitimine güvenemiyorsunuz. Yurtdışındaki dil kursları, eğitiminize ek olarak hareket ederek derecenizi güçlendirir: yurtdışında farklı bir dil okumak için girişimde bulunduğunuzu göstermek sizi bir çok işveren, okul ve ders dışı faaliyetleri ve dil öğrenme ve seyahatınızı fark eder ve böylelikle diğer kuruluşlar için değerli bir varlık haline gelirsiniz.


Related articles


Browse all advice articles